Arij naar Arizona

Arij is vertrokken naar Good Yaer Arizona voor 2 weken om deel te nemen aan een introductie voor 1e jaars prof's

Het volgende staat op het programma:

Strength and Conditioning

Recovery

Nutrition

Leadership

Sports Science and Technology

Minor League lifestyle

Team Plays and Fundamentals

Introduction to Video Systems

Introduction to Off-Season Schedule and Routines

Cincinnati Reds History

link RTV oost

https://www.rtvoost.nl/nieuws/319345/Het-andere-Eagles-al-vijftig-jaar-een-sportfamilie-in-Deventer-honkbaljubileum

RTV oost doet bericht over The Eagles

Het andere 'Eagles' al vijftig jaar een sportfamilie in Deventer; honkbaljubileum

Tijdens de reünie van de 50-jarige honk- en softbalbalvereniging The Eagles kraakt het een beetje in de gewrichten. Veel oud-leden zijn een beetje strammer geworden, maar komen nog graag naar wat ze 'hun familie' noemen.

De vrouwen vragen of de warming-up echt zo fanatiek moet, de mannen lachen vooral als ze huppelend en zwaaiend hun voorbereiding doen. Maar de opkomst is groot; vele tientallen oud-leden zijn naar Schalkhaar gekomen.

 

Roots

Officieel Schalkhaar inderdaad, want daar heeft de club sinds ruim 10 jaar een nieuw sportcomplex. Maar steek je de straat over, dan zit je in Deventer, daar waar de roots van de club liggen.

 

"Een springlevende club", zegt oud-speler Frank Nusman, die vandaag tijdens de jubileumdag de activiteiten aan elkaar praat. "Als je ziet hoeveel mensen er vandaag zijn gekomen. We beoefenen ook een heel mooie sport, waar het individu belangrijk is. Maar ook een sport met een groot teamgebeuren."

 

Cincinnati 

Arij Fransen is één van de individuen die de afgelopen jaren is komen bovendrijven. Zijn talent leidt hem binnenkort naar de Verenigde Staten. Hij gaat spelen voor de Cincinnati Reds. "Eerst in de lagere teams, maar ik hoop ooit op het hoogste niveau ter wereld spelen. En daarvoor moet je in Amerika zijn."

 

Maar niet vandaag. Vandaag viert hij met zijn clubgenoten het 50-jarig bestaan tijdens een grote reünie. "Het is een kleine, hechte familie", zegt Fransen. En dat wordt beaamd door heel veel leden en oud-leden. "En echt heel Amerikaans", zegt Frank Nusman. "Met een showy uitstraling en bijzondere pakken bijvoorbeeld. Echt een mooie vereniging."

Bericht in de Stentor over 50 jaar HSV The Eagles

Honkballer Arij Fransen is komende zaterdag even terug op het oude nest: The Eagles in Deventer. ,,Ik krijg van mijn vader altijd wel te horen hoe het gaat met de club." © Marcel Israel

Arij Fransen uit Deventer is een wereldburger dankzij honkbal

THE EAGLES 50 JAAR

Arij Fransen verbleef vorige maand nog in Zuid-Korea, zaterdag keert hij even terug in Deventer bij het jarige The Eagles. Volgende bestemming voor de honkballer: de Verenigde Staten.

 

De club vergeten waar hij de eerste stappen op een sportveld zette? Nee, dat doet Arij Fransen niet. Deventer mag inmiddels ingeruild zijn voor Amsterdam, de 18-jarige pitcher is nog altijd betrokken bij de club waar hij zijn honkbalcarriére als 3-jarige begon: The Eagles.

,,Ik volg niet echt wat bepaalde teams van The Eagles in de competitie doen, maar ik krijg wel van mijn vader te horen hoe het gaat met de club", vertelt Fransen. ,,Het komt wel ter sprake."

 

Reünietoernooi

Zijn betrokkenheid bij de honk- en softbalvereniging uit Deventer blijkt ook uit de trainingen die hij er in het verleden verzorgde. Als Fransen tijd heeft, is hij nog altijd bij zijn eerste club te vinden. Ook komende zaterdag, als hij zich weer in Deventer meldt. Op het reünietoernooi, in het kader van het vijftigjarig bestaan van de vereniging, verzorgt hij de first pitch. 

,,Dat betekent dat ik de eerste bal gooi. Ik verwacht daarnaast dat ik ook de warming-up leid, om iedereen klaar te maken om te spelen. Ik weet niet of ik zelf nog mee ga spelen, maar ben waarschijnlijk wel de hele dag in Deventer."

Zuid-Korea

Fransen zag al veel meer van de wereld dan alleen de Koekstad, waarin hij opgroeide. Zo verbleef de pitcher vorige maand nog in Zuid-Korea voor het WK onder 18 jaar, waar Oranje als zevende eindigde. Hoewel Fransen er met het Nederlands team niet in slaagde in Azië de zogenaamde superronde, waarvoor de beste zes landen zich plaatsen, te bereiken, kijkt hij met voldoening terug op het toernooi.

,,Qua positie hebben we het best goed gedaan. De coach vertelde dat het hoogste wat Oranje onder 18 ooit haalde op het WK de zesde plek is. Dit is maar een plek lager. De vorige keer werd Nederland nog achtste. Ik ben dus wel tevreden. Daarnaast is er in Korea een heel andere cultuur. Dat was ook vet om mee te maken."

Andere cultuur

Volgende maand krijgt Fransen opnieuw de kans op te gaan in een andere cultuur. De pitcher, die afgelopen seizoen voor HCAW uitkwam op het hoogste Nederlandse honkbalniveau, reist dan naar de Verenigde Staten. Twee weken lang verblijft hij in Cincinnati. En niet om de toerist uit te hangen. Fransen tekende in mei van dit jaar een zesjarig contract bij Cincinnati Reds, waarvoor hij in de Minor League uit gaat komen.

,,Ik heb twee weken lang een soort first year camp, waarin we een persoonlijk programma gaan ontwikkelen. Honkbal is namelijk een zomersport. In de winter gaat daarom de focus op krachttraining. We gaan kijken wat ik nodig heb en wat ik kan verbeteren."

Lager pitje

School staat voor Fransen, die een vwo-diploma heeft, even op een lager pitje. De focus gaat op honkbal, in de jacht op zijn droom. ,,Ik wil Major League Baseball halen, het hoogste niveau, en daarin lang spelen. Niet dat je het haalt en de volgende dag weer weg bent, maar er een veteraan worden."

 
Honkballer Arij Fransen is komende zaterdag even terug op het oude nest: The Eagles in Deventer. ,,Ik krijg van mijn vader altijd wel te horen hoe het gaat met de club." © Marcel Israel

WK Zuid Korea

Alles is te volgen op

https://u18bwc.wbsc.org/en/2019/news

 

Datum Tijd (NL) Thuis   Uit Uitslag
Eerste ronde          
30 augustus 2019 12.00 uur Zuid-Korea Nederland  
31 augustus 2019 08.30 uur Canada Nederland   
1 september 2019 05.00 uur Nederland Nicaragua  
2 september 2019 03.00 uur  Nederland China  
3 september 2019 03.00 uur Australië Nederland

CTO-HONKBALLERS EN SOFTBALSTERS TREKKEN EROP UIT

 
 

Met het nieuwe schooljaar om de hoek verwelkomt Topsport Amsterdam nieuwe sporters die deel uit gaan maken van de CTO-programma's. Dat betekent ook dat er afscheid genomen gaat worden van enkele uitstromers. Vandaag is het de beurt aan de honk- en softballers die hun (sport)carrière elders gaan voort zetten. Wij zetten ze even op een rijtje.

Er zijn al enkele sporters de revue gepasseerd met hun overstap naar het buitenland. Denk aan honkballers Luuk ter Beek en Delano Selassa. En eerder hadden we een interview met catcher Denzel Bryson die een profcontract ondertekende bij de Atlanta Braves

Zij zijn zeker niet de enigen die zich kunnen opmaken voor een buitenlands avontuur. Voor veel sporters komt een droom uit bij het tekenen van hun eerste profcontract. Zo ook bij Jiorgeny Casimiri en Arij Fransen. Casimiri tekende een contract bij de Toronto Blue Jays en Fransen deed dat bij de Cincinnati Reds

Daarnaast verzekerde enkele honkballers zich net als Luuk ter Beek en Delano Selassa van een plek bij het college honkbal. Daniël Vos gaat net als softbalsters Charlotte Drijvers en Feline Poot aan de slag bij Florida Southwestern State College. Max Kops trekt daarentegen naar Georgia Highlands College. Zij zien op hun beurt Jeandro Tromp naar Arizona Western College trekken en vergezelt zodoende Ter Beek en Selassa. 

Tot slot stroomt ook softbalster Onaïsha Franka uit. De 20-jarige softbalster gaat naar het Texaanse Temple College in Amerika. 

Topsport Amsterdam wenst alle uitstromers heel veel succes bij de voortzetting van zowel hun sportieve als maatschappelijke carrière.

WK schema is bekend

Het U18 Koninkrijksteam ontloopt in de eerste ronde van het wereldkampioenschap voor spelers van achttien jaar en jonger zowel Japan als de Verenigde Staten. De loting voor het WK is vandaag bekendgemaakt door de World Baseball Softball Confederation (WBSC). Het WK wordt gehouden van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 8 september.

Het Nederlands Koninkrijksteam is voor het WK ingedeeld in poule A. De nationale ploegen van Japan en de Verenigde Staten, respectievelijk de nummers één en twee van de wereld, starten in poule B en worden daardoor in ieder geval niet de tegenstander van Oranje in de eerste speelronde.

Wel treft het Koninkrijksteam in poule A de teams van Zuid-Korea (3), Australië (7), Canada (10), Nicaragua (15) en China (20). Oranje zelf is achtste op de wereldranglijst en daarmee één van de vier teams uit de top 10 in poule A.

Lastige tegenstander

Met name Zuid-Korea wordt een lastige tegenstander. De Zuid-Koreaanse honkballers zijn niet alleen het hooggeplaatste team in poule A, maar bovendien gastheer van het wereldkampioenschap. De 29e editie van het WK wordt over drie maanden gespeeld in het Gijang-Hyundai Dream Ballpark in Gijang (Zuid-Korea).

Twee jaar geleden bereikte Zuid-Korea in het Canadese Thunder Bay nog de finale. In 2015 eindigde de vijfvoudig wereldkampioen op de derde plaats. Ook Canada wist het WK eens te winnen. Dat gebeurde in 1991. In 2012 bereikte de ploeg voor het laatst de finale. Twee jaar eerder werd Australië voor het eerst ook finalist op het WK U18.

Poule B

De Verenigde Staten veroverden tijdens de vorige editie in 2017 de negende wereldtitel, waarvan de vierde op rij. Alleen Cuba won vaker het wereldkampioenschap (11). Wereldranglijstaanvoerder Japan bereikte al viermaal de finale, maar won de wereldtitel nog nooit. Japan en Team USA zijn voor het aankomende WK in poule B ingedeeld met Chinese Taipei (4), Panama (13), Zuid-Afrika (23) en Spanje (26). De beste drie teams uit elke poule plaatsen zich voor de Super Round en spelen verder om een plaats in de finale op zondag 8 september. 

Het Nederlands Koninkrijksteam plaatste zich vorig jaar juli in het Italiaanse Grosetto ongeslagen voor het WK. Oranje won al zijn zes wedstrijden, waaronder de wedstrijd uit de halve finale tegen Italië (12-2). In de eindstrijd werd Spanje met 6-3 verslagen. Na afloop werd Luuk ter Beek uitgeroepen tot beste pitcher van het EK. Nolan Beugeling werd gekozen tot Meest Waardevolle Speler. In de selectie speelden onder meer buitenvelder Darryl Collins en catcher Denzel Bryson, die beiden inmiddels een profcontract hebben getekend.

VWO Examens

Van 9-04 tot en met 20-04 heb ik mijn VWO Examens

Haarlem 19-04-2019
Alfred Cop Fotografie

De jonge Pitcher Arij Fransen stelt op magistrale wijze de zwaarbevochten en broodnodige overwinning van HCAW op DSS veilig... De Eerste Save voor hem!

Amsterdam 12-04-2019
Arij Fransen Dutch Major League debut! #trots #wijzijnscimitars #scimitarsbaseball #seizoen2019 @scimitars_baseball_academy foto: Alfred Cop

Clinic bij The Eagles

Op donderdag 21 februari heb ik een training gegeven bij The Eagles in Deventer. Ik vond het hardstikke leuk dat er mensen geïnteresseerd waren om van mij een training te krijgen. Tijdens deze training heb ik de spelers wat bijgebracht over de dingen die ik zelf heb geleerd. 

Sportgala Amsterdam 2018

Als de europese kampioenen van onder 18 werden wij met ze alle gehuldigd tijdens het sportgala van de gemeente amsterdam. 

Opnames Zapp sport bij de Super 6

We mochten helpen bij de opnames van Zapp sport. De challenge was: kan iemand met 1 dag training een Homerun slaan. De proefpersoon Daan werd geholpen door oud HCAW en Nederlands team speler Vince Rooi. We moesten in het veld staan om de ballen te verwerken. Het was een heel leuk om te doen.

Toch wel leuk om een brief te krijgen van de Deventer wethouder van sport Jan Jaap Kolkman.

Arij haalt weer de krant

Arij haalt weer de krant

FOTO HISSINK

Arij Fransen is geselecteerd voor Jong Oranje. De honkballer uit Deventer gaat met het nationale team naar het EK in Italië.

Eerst reist de 16-jarige pitcher op 1 juli met de ploeg naar Regensburg in Duitsland, waar Jong Oranje een laatste trainingskamp heeft. Van daaruit vliegt de honkbalselectie naar Italië, voor het Europees kampioenschap in Grosseto.

Daar begint Nederland op maandag 9 juli tegen Groot-Brittannië, twee dagen later is Tsjechië de opponent. Donderdag 12 juli en vrijdag 13 juli moeten Frankrijk en Oekraïne verslagen zien te worden, waarna op zaterdag de halve finales zijn. Zondag is de eindstrijd van het EK.

Media training

Met dank aan Ankie Hogewind van
Foto studio Red Green Blue

met dank aan
Ankie Hogewind
van
Foto studio
Red Green Blue

Foto sessie bij RTV Utrecht

 

Met dank aan Ankie Hogewind van
Foto studio Red Green Blue.

Interview met de Stentor

foto Hissink

DEVENTER 9-maart

Komt de bestbetaalde Nederlandse sporter van 2028 uit Deventer? Als het aan de 16-jarige Arij Fransen ligt wel.

ERIC BOSMAN

De honkballer, die komend seizoen zijn debuut in de Nederlandse hoofdklasse hoopt te maken, zou graag in de voetsporen treden van Kenley Jansen, de pitcher van LA Dodgers. ,,Voor iedere bal die hij gooit, krijgt hij 20.000 euro, zo hebben ze uitgerekend."

Fransen was 3 toen hij in het kielzog van broer Jelle zijn eerste stappen op het veld van de Deventer honk- en softbalvereniging The Eagles zette. ,,Hij mocht kiezen welke sport hij wilde beoefenen. Met mijn ouders ging ik dan mee, zij waren in de beginjaren ook mijn coaches."

Toptrainer

Op zijn 8e kreeg zijn latente talent een boost, professioneel honkbaltrainer Eric de Vries zag de jongeling aan het werk tijdens een toernooi en nam hem onder zijn hoede. ,,Ik was 10 toen Robur'58 uit Apeldoorn met hun aspirantenteam de weg naar de top in wilde slaan. Vanuit de hele regio meldden zich spelers, binnen korte tijd konden ze ruim twee teams op de been brengen."

Twee jaar later, de basisschool was voltooid, begon hij aan het grote werk. ,,Ik ben toen naar het Comenius College in Hilversum overgestapt om daar het vwo te gaan volgen. Het is een LOOT- school, je kunt daar je schoolopleiding combineren met topsport. Na schooltijd pak ik om half vier de trein naar Bussum. Vanaf het station stap ik op de fiets naar het honkbalveld van HCAW, waar om 17.00 uur de training begint. Om kwart over acht ben ik weer thuis. Het eerste halfjaar was ik gesloopt als ik thuiskwam. Liggen op de bank, wachten op het eten. Het was wennen."

Ontberingen

De ontberingen en inspanningen waren niet voor niets, hij mocht zich aansluiten bij Scimitars, de honkbalacademie van Midden-Nederland. Sinds twee jaar richt hij zich op zijn specialisme: pitchen. ,,De leukste positie, je staat de hele tijd in het spel."

De werper, die voor de reserves van HCAW speelt, mag zich vanaf 21 maart in Barcelona gaan bewijzen als pitcher van Jong Oranje, tijdens een internationaal toernooi waar scouts uit de Verenigde Staten hún slag hopen te slaan. ,,De Amerikaanse Major League Baseball (MLB) financiert opleidingsteams als de Scimitars. Dat doen ze op voorwaarde dat er minimaal één speler per jaar doorstroomt naar een profclub in de VS."

Dat kan maar zo die rustige, ingetogen jongen uit de Koekstad zijn. ,,Ho ho, wacht even, zo snel gaat het gelukkig allemaal ook weer niet", grijpt vader Frank in. ,,Eerst zijn diploma halen. Op zijn vroegst zal hij in het voorjaar van 2020 die kant opgaan."

Voor nu is er nog veel te leren op de Nederlandse velden en tijdens toernooien in het buitenland. ,,Ik ben niet snel tevreden. Dat ben ik pas als ik zelf niet meer kan bedenken wat ik fout heb gedaan. Maar Amerika, ja. Dat is mijn droom."

Miljonair worden, het eerste geld heeft hij al gereserveerd. ,,Mijn ouders terugbetalen." Pa knikt instemmend, graag zou hij met zoonlief eens een kijkje nemen in de grootste honkbalcompetitie van de wereld. ,,Maar ja, dat kost wel wat hé. De sport kost ons, alles bij elkaar, nu al 600 euro per maand."

[Author] ERIC BOSMAN
- Arij Fransen, honkballer: Pas tevreden als ik niet meer bedenken kan wat ik fout doe