Good Year Stadium

27. feb, 2020

Arij genomineerd

Topsportprestatie van het jaar

Thomas Krol | Schaatsen | Team Jumbo-Visma/Sportief Oost
Carlijn Achtereekte | Schaatsen | Team Jumbo-Visma/Deventer IJsclub
Emma Oosterwegel | Atletiek | AV Daventria 1906

Sporttalent van het jaar

Arij Fransen | Honkbal | Cincinatti Reds
Mette Winter | Hockey | SCHC
Tijmen Zwierstra | Hockey | Laren
Nicole van de Vosse | Volleybal | Dros- Alterno

Breedtesportpresentatie van het jaar

Devinco Midweek 1 | Korfbal
Jayden Dekken | Wielrennen | WSV De Zwaluwen
Hugo Faber | Wielrennen | WSV De Zwaluwen
Ewald van Bussel | Skeeleren | Sportief Oost
Sportclub Deventer 1 | Voetbal

Prijscategorieën zijn gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren! ‘Topsportprestatie van het jaar’ en ‘Sporttalent van het jaar’ zijn prijzen die worden gekozen door een jury. De ‘Breedtesportprestatie van het jaar’ is 50% een juryprijs en 50% een publieksprijs (op de laatste categorie kan worden gestemd).

Naast de prijzen in bovenstaande categorieën worden op 13 maart ook de volgende prijzen uitgereikt:

Sportinitiatief van het jaar

Loop je lichter | AV Daventria 1906
Scholen Hockeyproject | Deventer Hockey Vereniging
Passend Voetbal | SV Schalkhaar
Swimstars | Reddingsbrigade Deventer
Touchrugby | DRC The Pickwick Players
Sportiefste School

De Linde
Cees Wilkeshuisschool
Kindcentrum Het Palet
Kindcentrum Rivierenwijk

Nieuwe handschoen

Alvast een gelukkig nieuwjaar

Ik wil iedereen fijne feestdagen wensen

gr Arij

Clinics in Utrecht

Ik mag pitcher clinics geven bij Pat in Utrecht

Presentje

Van Esther ,Patrick ,Cas en Lara heb ik in Good Year een gesigneerde bal gekregen.

Zij waren afgelopen zomer daar op vakantie en zijn even bij de Reds langs geweest.

Het is een leuke verrassing Dank jullie wel.

Arij naar Arizona

Arij is vertrokken naar Good Yaer Arizona voor 2 weken om deel te nemen aan een introductie voor 1e jaars prof's

Het volgende staat op het programma:

Strength and Conditioning

Recovery

Nutrition

Leadership

Sports Science and Technology

Minor League lifestyle

Team Plays and Fundamentals

Introduction to Video Systems

Introduction to Off-Season Schedule and Routines

Cincinnati Reds History

link RTV oost

https://www.rtvoost.nl/nieuws/319345/Het-andere-Eagles-al-vijftig-jaar-een-sportfamilie-in-Deventer-honkbaljubileum

RTV oost doet bericht over The Eagles

Het andere 'Eagles' al vijftig jaar een sportfamilie in Deventer; honkbaljubileum

Tijdens de reünie van de 50-jarige honk- en softbalbalvereniging The Eagles kraakt het een beetje in de gewrichten. Veel oud-leden zijn een beetje strammer geworden, maar komen nog graag naar wat ze 'hun familie' noemen.

De vrouwen vragen of de warming-up echt zo fanatiek moet, de mannen lachen vooral als ze huppelend en zwaaiend hun voorbereiding doen. Maar de opkomst is groot; vele tientallen oud-leden zijn naar Schalkhaar gekomen.

 

Roots

Officieel Schalkhaar inderdaad, want daar heeft de club sinds ruim 10 jaar een nieuw sportcomplex. Maar steek je de straat over, dan zit je in Deventer, daar waar de roots van de club liggen.

 

"Een springlevende club", zegt oud-speler Frank Nusman, die vandaag tijdens de jubileumdag de activiteiten aan elkaar praat. "Als je ziet hoeveel mensen er vandaag zijn gekomen. We beoefenen ook een heel mooie sport, waar het individu belangrijk is. Maar ook een sport met een groot teamgebeuren."

 

Cincinnati 

Arij Fransen is één van de individuen die de afgelopen jaren is komen bovendrijven. Zijn talent leidt hem binnenkort naar de Verenigde Staten. Hij gaat spelen voor de Cincinnati Reds. "Eerst in de lagere teams, maar ik hoop ooit op het hoogste niveau ter wereld spelen. En daarvoor moet je in Amerika zijn."

 

Maar niet vandaag. Vandaag viert hij met zijn clubgenoten het 50-jarig bestaan tijdens een grote reünie. "Het is een kleine, hechte familie", zegt Fransen. En dat wordt beaamd door heel veel leden en oud-leden. "En echt heel Amerikaans", zegt Frank Nusman. "Met een showy uitstraling en bijzondere pakken bijvoorbeeld. Echt een mooie vereniging."

Bericht in de Stentor over 50 jaar HSV The Eagles

Honkballer Arij Fransen is komende zaterdag even terug op het oude nest: The Eagles in Deventer. ,,Ik krijg van mijn vader altijd wel te horen hoe het gaat met de club." © Marcel Israel

Arij Fransen uit Deventer is een wereldburger dankzij honkbal

THE EAGLES 50 JAAR

Arij Fransen verbleef vorige maand nog in Zuid-Korea, zaterdag keert hij even terug in Deventer bij het jarige The Eagles. Volgende bestemming voor de honkballer: de Verenigde Staten.

 

De club vergeten waar hij de eerste stappen op een sportveld zette? Nee, dat doet Arij Fransen niet. Deventer mag inmiddels ingeruild zijn voor Amsterdam, de 18-jarige pitcher is nog altijd betrokken bij de club waar hij zijn honkbalcarriére als 3-jarige begon: The Eagles.

,,Ik volg niet echt wat bepaalde teams van The Eagles in de competitie doen, maar ik krijg wel van mijn vader te horen hoe het gaat met de club", vertelt Fransen. ,,Het komt wel ter sprake."

 

Reünietoernooi

Zijn betrokkenheid bij de honk- en softbalvereniging uit Deventer blijkt ook uit de trainingen die hij er in het verleden verzorgde. Als Fransen tijd heeft, is hij nog altijd bij zijn eerste club te vinden. Ook komende zaterdag, als hij zich weer in Deventer meldt. Op het reünietoernooi, in het kader van het vijftigjarig bestaan van de vereniging, verzorgt hij de first pitch. 

,,Dat betekent dat ik de eerste bal gooi. Ik verwacht daarnaast dat ik ook de warming-up leid, om iedereen klaar te maken om te spelen. Ik weet niet of ik zelf nog mee ga spelen, maar ben waarschijnlijk wel de hele dag in Deventer."

Zuid-Korea

Fransen zag al veel meer van de wereld dan alleen de Koekstad, waarin hij opgroeide. Zo verbleef de pitcher vorige maand nog in Zuid-Korea voor het WK onder 18 jaar, waar Oranje als zevende eindigde. Hoewel Fransen er met het Nederlands team niet in slaagde in Azië de zogenaamde superronde, waarvoor de beste zes landen zich plaatsen, te bereiken, kijkt hij met voldoening terug op het toernooi.

,,Qua positie hebben we het best goed gedaan. De coach vertelde dat het hoogste wat Oranje onder 18 ooit haalde op het WK de zesde plek is. Dit is maar een plek lager. De vorige keer werd Nederland nog achtste. Ik ben dus wel tevreden. Daarnaast is er in Korea een heel andere cultuur. Dat was ook vet om mee te maken."

Andere cultuur

Volgende maand krijgt Fransen opnieuw de kans op te gaan in een andere cultuur. De pitcher, die afgelopen seizoen voor HCAW uitkwam op het hoogste Nederlandse honkbalniveau, reist dan naar de Verenigde Staten. Twee weken lang verblijft hij in Cincinnati. En niet om de toerist uit te hangen. Fransen tekende in mei van dit jaar een zesjarig contract bij Cincinnati Reds, waarvoor hij in de Minor League uit gaat komen.

,,Ik heb twee weken lang een soort first year camp, waarin we een persoonlijk programma gaan ontwikkelen. Honkbal is namelijk een zomersport. In de winter gaat daarom de focus op krachttraining. We gaan kijken wat ik nodig heb en wat ik kan verbeteren."

Lager pitje

School staat voor Fransen, die een vwo-diploma heeft, even op een lager pitje. De focus gaat op honkbal, in de jacht op zijn droom. ,,Ik wil Major League Baseball halen, het hoogste niveau, en daarin lang spelen. Niet dat je het haalt en de volgende dag weer weg bent, maar er een veteraan worden."

 
Honkballer Arij Fransen is komende zaterdag even terug op het oude nest: The Eagles in Deventer. ,,Ik krijg van mijn vader altijd wel te horen hoe het gaat met de club." © Marcel Israel

WK Zuid Korea

Alles is te volgen op

https://u18bwc.wbsc.org/en/2019/news

 

Datum Tijd (NL) Thuis   Uit Uitslag
Eerste ronde          
30 augustus 2019 12.00 uur Zuid-Korea Nederland  
31 augustus 2019 08.30 uur Canada Nederland   
1 september 2019 05.00 uur Nederland Nicaragua  
2 september 2019 03.00 uur  Nederland China  
3 september 2019 03.00 uur Australië Nederland

CTO-HONKBALLERS EN SOFTBALSTERS TREKKEN EROP UIT

 
 

Met het nieuwe schooljaar om de hoek verwelkomt Topsport Amsterdam nieuwe sporters die deel uit gaan maken van de CTO-programma's. Dat betekent ook dat er afscheid genomen gaat worden van enkele uitstromers. Vandaag is het de beurt aan de honk- en softballers die hun (sport)carrière elders gaan voort zetten. Wij zetten ze even op een rijtje.

Er zijn al enkele sporters de revue gepasseerd met hun overstap naar het buitenland. Denk aan honkballers Luuk ter Beek en Delano Selassa. En eerder hadden we een interview met catcher Denzel Bryson die een profcontract ondertekende bij de Atlanta Braves

Zij zijn zeker niet de enigen die zich kunnen opmaken voor een buitenlands avontuur. Voor veel sporters komt een droom uit bij het tekenen van hun eerste profcontract. Zo ook bij Jiorgeny Casimiri en Arij Fransen. Casimiri tekende een contract bij de Toronto Blue Jays en Fransen deed dat bij de Cincinnati Reds

Daarnaast verzekerde enkele honkballers zich net als Luuk ter Beek en Delano Selassa van een plek bij het college honkbal. Daniël Vos gaat net als softbalsters Charlotte Drijvers en Feline Poot aan de slag bij Florida Southwestern State College. Max Kops trekt daarentegen naar Georgia Highlands College. Zij zien op hun beurt Jeandro Tromp naar Arizona Western College trekken en vergezelt zodoende Ter Beek en Selassa. 

Tot slot stroomt ook softbalster Onaïsha Franka uit. De 20-jarige softbalster gaat naar het Texaanse Temple College in Amerika. 

Topsport Amsterdam wenst alle uitstromers heel veel succes bij de voortzetting van zowel hun sportieve als maatschappelijke carrière.

Haarlem 19-04-2019
Alfred Cop Fotografie

De jonge Pitcher Arij Fransen stelt op magistrale wijze de zwaarbevochten en broodnodige overwinning van HCAW op DSS veilig... De Eerste Save voor hem!

Amsterdam 12-04-2019
Arij Fransen Dutch Major League debut! #trots #wijzijnscimitars #scimitarsbaseball #seizoen2019 @scimitars_baseball_academy foto: Alfred Cop

Sportgala Amsterdam 2018

Als de europese kampioenen van onder 18 werden wij met ze alle gehuldigd tijdens het sportgala van de gemeente amsterdam. 

Toch wel leuk om een brief te krijgen van de Deventer wethouder van sport Jan Jaap Kolkman.