Busan 04-09-2019

Van de Reds van spulletjes gekregen .

Arij is toe gevoegd aan het Roster van AZL Reds

Arizona

Gisteren te horen gekregen dat mijn contract is goed gekeurd door de MLB.

Nu alleen mijn werkvisum nog en dan kan ik naar Goodyear AZ

Goodyear 14-06-2019

Vandaag heb ik voor het eerst mee getraind met de andere pitchers.

Ook wat bullpen gegooid wat wel lekker ging.

Goodyear : 13-06-2019

Deze week ben samen met mijn vader in Goodyear Arizona om een medische chek te doen op het trainingscomplex van de Reds.

Het is hier erg warm z,n 42 graden en vooral zonnig.

De foto's die gemaakt worden zet ik in Nederland op de site.

Profcontract

Deventer honkballer Arij Fransen tekent Amerikaans profcontract

Net een week 18 en nu al op weg naar de Major League Baseball in de Verenigde Staten. De droom van de tegenwoordig in Amsterdam wonende Deventenaar Arij Fransen komt uit met een avontuur als prof in Amerika. ,,Ik begin op het laagste profniveau hoor, de Minor League. Daar komt amper iemand kijken.”

Maandagmiddag tekende hij in zijn ouderlijk huis een contract dat hem voor zes jaar verbindt aan de Cincinnati Reds in Arizona. ,,Wanneer ik daadwerkelijk naar Amerika ga, is nog even afwachten. Op 12 juni hoor ik of ik geslaagd ben voor mijn vwo-examen. Hoef ik geen herkansingen te maken, dan ga ik direct de reis boeken en stap ik zo snel mogelijk op het vliegtuig.”

Walhalla

De pitcher, die dit seizoen zijn debuut maakte in de Nederlandse hoofdklasse bij HCAW in Bussum, werd op de zaterdag voor Pasen gescout door medeondertekenaar Trey Hendricks. Of Fransen het zal schoppen tot het walhalla van de honkbalwereld, zal de komende jaren moeten blijken. ,,Het kan ook zijn dat ze eerder afscheid van me willen nemen, het is niet zo dat ik zes jaar de tijd krijg om me te bewijzen. Maar er spreekt wel vertrouwen uit, een contract voor zo’n lange tijd.”